27 november 2020
Samhällsskydd Mellersta Skaraborg

Skydda dig och någon du tycker om mot brand, testa brandvarnaren!

Den 1:a advent uppmärksammar vi batteribytardagen. Testa din brandvarnare så att den fungerar och fundera på om du kanske behöver fler. Passa på att byta batterier när du ändå är igång! ​Det går snabbt och det kan vara en av de viktigaste sakerna du gör på hela året. Det bästa skyddet mot brand hemma är en fungerande brandvarnare.

Byte av batteri i brandvarnare

Foto: Mostphotos

En brandvarnare behöver testas, helst en gång i månaden. En brandvarnare kan ge dig den extra minut du behöver för att rädda liv, varna andra, larma eller släcka. Med tillgång till brandskyddsutrustning hemma så har du möjlighet att släcka en brand i ett tidigt skede.

Vi på Samhällsskydd Mellersta Skaraborg brukar besöka privatpersoner hemma för att prata om brandskydd men i år har Covid-19 hindrat oss från det. Istället tar vi hjälp av sotarverksamheten. När de gör brandskyddskontroller passar de också på att informera om brandskydd i hemmet.

För att påminna om att testa sin brandvarnare har Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) en tjänst där ett sms skickas ut för att påminna om att det är dags att testa sin brandvarnare. Registrera ditt mobilnummer här.länk till annan webbplats

Läs mer om brandsäkerhet i hemmet.