Frivillig brandman

Samhällsskydd Mellersta Skaraborg håller på att bygga upp en verksamhet med frivilliga brandmän för att stödja samhällsviktiga funktioner när hjälpbehovet är som störst. Det är en del i totalförsvaret när omvärlden förändras och vi behöver förstärka samhällsviktig verksamhet.

Du får utbildning och övning

Du kommer att utbildas och övas i första hjälpen, brandutbildning samt hjärt- och lungräddning för att kunna hjälpa till vid händelser som har stor samhällspåverkan. Det kan till exempel vara vid skogsbränder, översvämningar eller att leta efter försvunna personer. Du kan också vara med i vårt arbete med att öka trygghet och förebygga bränder genom att informera i skolor eller delta vid informationsträffar på stan eller evenemang.

Du utgår från ditt närområde

Som frivillig brandman utgår du från brandstationen i ditt närområde. Det kommer vara i Falköping, Götene, Skara eller Tidaholm.

Vad söker vi hos dig?

För att ingå i Samhällsskydd Mellersta Skaraborgs frivilligverksamhet behöver du ha körkort för personbil. Du bör ha fysik för att kunna ta dig fram i oländig terräng.

Det krävs även att du

  • är minst 18 år
  • har god förmåga att uttrycka dig på och förstå svenska, i både tal och skrift.

Vi ser gärna både kvinnliga och manliga sökande.

Är du intresserad?

Vi tar gärna emot intresseanmälningar till tjänsterna som frivillig brandman. När det blir dags för en ny rekryteringsomgång kommer vi att kontakta dig.

4