Kommunen i sociala medier

Du har väl inte missat att du kan följa kommunens verksamheter i sociala medier?

Våra verksamheter i sociala medier

Regler för kommunens sociala medier

  • Alla inlägg, kommentarer och privata meddelanden på våra sociala medier blir enligt offentlighetsprincipen allmänna handlingar och därmed tillgängligt för andra även om meddelandet inte visas publikt.
  • Tänk på att inte lägga ut känslig information, till exempel personuppgifter eller känsliga frågor (sekretess), via våra sociala medier. Vi rekommenderar telefon eller brev för sådana ärenden.
  • Vi raderar kränkande innehåll och tar bort och polisanmäler brottsligt material som till exempel hot eller hets mot folkgrupp, barnpornografi, uppvigling, olaga våldsskildring eller upphovsrättstvång. Om du upptäcker sådant innehåll kan du anmäla det till oss.
  • Tänk också på att inte lägga ut reklam på våra sidor, kränka någon eller att lägga ut foton eller filmklipp på personer utan att de vet om det och tycker att det är okej. När det gäller barn under 15 år ska du fråga vårdnadshavaren innan. Hör av dig till oss om du hittar ett foto eller filmklipp på dig själv på våra sociala medier som du vill att vi tar bort.
  • Våra sociala medier är INTE några forum för politisk debatt. Den typen av inlägg kommer att raderas.